İSTANBUL / SARIYER - Gümüşdere İlkokulu

02122038004
Kumköy Kilyos Mah. Kalecik Cad. No 2 Sarıyer / İstanbul
Vizyon
Asgari genel kültür düzeyine sahip, yaparak yaşayarak öğrenmeyi bir hayat tarzı haline getiren, düşünmeyi, sorgulamayı alıştıran, temel yaşam becerilerini önemseyen ve öğrencilerine kazandırmaya çalışan, beceri eğitimine ve proje odaklı öğrenmeyi sağlayarak sorun çözme becerisini kazandıran bir temel eğitim vermek temel vizyonumuzdur.
Misyon
Milli ve manevi değerlere bağlı, okul sorumluluğunun yanında kendisine, ailesine, çevresine, doğaya ve dünyaya duyarlı, kendi kendine öğrenebilen, öğrenmeyi bir hayat tarzı haline getirmek ve bu anlayışı öğretmen, öğrenci, veli ve diğer paydaşlardan oluşan sosyal ağımızda yaşatmak temel misyonumuzdur.
Başarılar
Okulumuz, il ve ilçe çapında pek çok etkinlik, yarışma, sergi, turnuva vb. sosyal, sportif ve kültürel yarışma ve turnuvaya katılmakta ve zaman zaman farklı derece almaktadır.
Öğretim Şekli :Tekli (Tam Gün)
Ulaşım
Okulumuz, mevcut okul binamızın depreme dayanıklı olmaması gerekçesiyle boşaltılmasının ardından eğitim öğretim Veysel Varda Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu eski binasında (Kumköy /Kilyos Mah. Kalecik Cad. No: 2 Sarıyer/İstanbul) devam etmektedir. Okulumuza Ferahevler´de bulunan Sarıyer Kaymakamlığı önünden kalkan minibüslerle ve Hacıosman Metro İstasyonundan kalkan 151 Hat nolu İETT otobüsleriyle ulaşılabilir.
Servis Bilgisi
Öğrencilerimiz, taşıma yoluyla eğitime erişim uygulaması kapsamında okul binamız kapalı olduğu için Gümüşdere ile Arıköy sitesi arasında Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde öğrenci servisleriyle taşınmaktadır.
Kilyos (Kumköy) Mahallesi
Sarıyer ilçe merkezine 15 km uzaklıktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz sportif etkinlikler kapsamında geleneksel çocuk oyunları turnuvalarına, sek-sek, yakan top ve mendil kapmaca yarışmaları ile İFET (İlkokullar arası Fiziksel Etkinlikler Festivali) yarışmalarına katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda öğrencilerimiz, proje tabanlı öğrenme kapsamında proje çalışmaları yürütmekte, bilimsel yarışma etkinliklere katılım sağlamaktadırlar.
Proje Çalışmaları
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuz Erasmus Personel ve öğrenci hareketliliği projelerine birkaç kez başvuru yapmış olup bu yünde çalışmalarımız devam etmektedir.